Verslag landelijk weekend in Putten

 
12/13/14 februari 2016
 
Het landelijk weekend in Putten werd gerealiseerd door Liesbeth Bianchi, Rob van den Brink en Gertje Segond. In een winters decor hebben de leden van Co-Counselen Nederland zich enthousiast betoond door in groten getale (27) aanwezig te zijn en mee te doen met workshops, dansmanifestaties, massages, sketches en verhalen………..
vertellen.
Het thema van het weekend luidde
”Geef het kind in jezelf de ruimte” 
We beschikten over een binnenbad, waar velen zich te water begaven om lekker te dobberen of een baantje te trekken. Verder was er nog het nabij gelegen bos, dat zich in de loop van het weekend transformeerde tot een wit, wat nattig besneeuwd mistig en mysterieus woud, waarin naar hartenlust kon worden gewandeld. Nettie Gruson vierde op zaterdag bij het ontbijt haar 71ste verjaardag en werd blij verrast met bloemen, veel gezang, hoeraatjes en cadeautjes. Bij de koffie trakteerde zij op haar beurt de leden op diverse taarten- verantwoorde en minder verantwoorde, die zonder veel moeite opgingen.
 
De eerste avond werd door Liesbeth, Gertje en Rob gefaciliteerd. We werden uitgenodigd om al dansend met elkaar contact te maken en korte sessie te doen over het kind in jezelf. Het ijs was gebroken en nieuwe leden konden met behulp van een maatje hun weg vinden tijdens dit Landelijk Weekend. De meeste mensen gingen vrij op tijd naar bed om zich sterk te maken voor de resterende dagen. In de vroege ochtend kon er een keuze gemaakt worden uit Tai Chi ,Transcendente Meditatie , de 5 Tibetanen.
 
 De volgende dag werd de openingskring door Peter Koekebakker en Hans van Os gedaan en kregen de diverse workshopbegeleiders de kans hun workshop aan te kondigen. Zaterdagochtend na de taart kon er gekozen uit een teken/counsel workshop door Eveline. Portretjes werden getekend in 5 minuten in tweetallen, waarbij de tekenaar onophoudelijk observeerde, dus niet op het blad keek en ook zijn potlood vast op het papier moest houden. Daarna nog 5 minuten in tweetallen wel kijkend naar de ander en op het papier. Deelrondes en daarna een sessie over “oordelen”.
 
Verder een sare-sassa meditatie door George. In lotushouding zitten gedurende 30 minuten een mantra opzeggen en daarbij armbewegingen maken.
 
Tijdens de middag kon men een keuze maken tussen “scannen van hoogtepunten/dieptepunten in 2015” door Jan, waarbij een boekje werd samengesteld van gebeurtenissen in het voorbije jaar die een emotionele impact hadden en misschien nog hebben op je leven. Marlies en Sytze gaven een workshop over ruzie maken. George gaf de quantum light breath meditatie; een geleide meditatie in gebonden ademhaling.
De avond begon met het vrolijke cadeautjes spel door Gerdje en Corrie, waarbij je je cadeau kon pakken als je het goede antwoord op de vraag wist. De grootse cadeautje gingen het snelst weg.
 
 Daarna een sketch van Crisma, die de belevenissen van een vrouw (getrouwd)  vertelde, die op Curacao zich in haar eentje op een dansfeest begeeft en te maken krijgt met de reacties van mannen,die daar ook zijn. Daarna een prachtig verhaal van Marlies (bijgestaan door Sytze) over hun reis in Peru en hun logeerpartij bij een peruaans gezin. Als laatste werd het  sprookje van Roodkapje verteld door Ron in een wat andere versie dan we normaal kennen; Al dansend kwam er aan deze dag  tegen twaalven een einde.
 
Op zondag na de openingskring door Marlies en Eveline kon men kiezen tussen Corrie’s workshop “de angst voor de onbekende mens” / Dori ’s  vipassana’s meditatie en Gertje’s “verwensessie”. Tijdens de middag werd er aandacht geschonken aan Transactionele Analyse in een workshop door Nettie en kon men in een workshop bij Marlies nog een laatste langere sessie doen. Het weekend werd tenslotte afgesloten door Peter en Nettie met een paardenrace op je knieen en waarbij je werd uitgenodigd om te reflecteren over hetgeen je meeneemt uit dit weekend. 
Al met al een fantastisch weekend met lekker eten; een prettige ambiance en warme enthousiaste mede co-counselers.
Eveline Swidde

| 17-05-2016 | Posted in Impressies |