Co-counselen | Wat is CCN

 

ccn_logoorange
CCN (Co-Counseling Nederland) is een vereniging die in 1986 is opgericht. Het is een netwerk van co-counselers, die allen een basistraining hebben afgerond. Je kunt zo na de basistraining doorgaan met co-counselen, in je eigen tempo, op je eigen manier, en samen met andere co-counselers die je zelf uitkiest.

 

CCN organiseert regelmatig voor haar leden co-counselbijeenkomsten, zowel live als online, zowel landelijk als regionaal, zowel weekends als eendaagse workshops en avonden. Alles wat het co-counselen een levendig iets laat zijn. CCN faciliteert dat leden elkaar kunnen vinden om sessies te doen.

 

Lid worden van CCN kan alleen als je met goed gevolg een basistraining hebt afgerond. De teachers die de basistrainingen geven zijn binnen de vereniging opgeleid. In het teacheroverzicht staan alle CCN-teachers met een korte introductie en hun contactgegevens. Leden worden regelmatig via een digitale nieuwsbrief op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen van de vereniging en het netwerk.

 

De vereniging CCN zet zich in voor:
-Het faciliteren van basistrainingen
-Het in stand houden van het co-counselnetwerk, zodat de leden sessies kunnen doen en contact kunnen onderhouden
-Het organiseren van diverse activiteiten voor leden op regionaal, landelijk en internationaal niveau.
-Het opleiden van trechters (ervaren co-couselers die het gedachtegoed willen doorgeven) voor basistrainingen en verdiepingstrainingen
-Bekendheid geven aan co-counselen

 

Vrijwilligers dragen zorg voor het voortbestaan van de vereniging. Sommige activiteiten zijn gratis, voor sommige wordt een financiële bijdrage gevraagd. Doordat de CCN een vereniging is, die gedragen wordt door leden, blijven de kosten altijd zo laag mogelijk.
De organisatie bestaat uit een bestuur en meerdere werkgroepen. Het bestuur zorgt voor de ledenadministratie, het beheer van de financiën en algemene zaken.