Help | Verschillende soorten teksten op de website

Afhankelijk van de toepassing, maakt WordPress een strict onderscheid tussen verschillende soorten van teksten. Bij het aanmaken van tekst moet je dit ook aangeven.

 • Pagina’s. Dit zijn teksten die zich op een vaste plek op de website bevinden, en van permanente nieuwswaarde zijn. Bijvoorbeeld de pagina die beschrijft hoe je co-counseling kunt leren. Doordat het een vaste plek heeft, kun je er ook een link naartoe zetten, zoals hier, maar je kunt er ook voor zorgen dat je er rechtstreeks vanuit het hoofdmenu naartoe kunt springen. Bijvoorbeeld via de menu stappen: Over co-counseling | hoe leer je dat?

 

 • Evenementen. Dit zijn teksten specifiek bedoeld om evenementen zoals cursussen, regioavonden en landelijke weekenden aan te kunnen kondigen. Ze hebben een verborgen plaats, maar verschijnen volautomatisch met een verkorte aankondiging aan de linkerkant van de homepage. Zodra je daarop klikt zie je de tekst van de volledige aankondiging. Deze teksten komen ook automatisch in het CCN archief terecht zodat je via automatisch gegenereerde inhoudsopgaven bij alle evenementen komt.  Bijvoorbeeld via een van de submenus van het menu Archief | Vereniging.
  Doordat een evenement een datum heeft, worden ze automatisch gesorteerd op datum en verdwijnen ze ook automatisch van de homepage zodra die datum gepasseerd is.

 

 • Berichten. Dit zijn korte teksten die (meestal) op de homepage geplaatst worden, en van tijdelijke nieuwswaarde zijn . Ook deze worden volautomatisch bewaard in het archief, en via automatisch gegenereerde inhoudsopgaven terug te lezen.  Bijvoorbeeld via een van de submenus van het menu Archief | Berichten.
  Ze zijn bedoeld om extra aandacht te vestigen op een workshop of ander evenement, voor personalia of gewoon een mooi gedicht. Er passen dus meerdere berichten op de homepage, en het meest recent geplaatste bericht komt bovenaan. Je moet ze daar ook handmatig weer laten verdwijnen.
  Onderaan de homepage verschijnt er ook automatisch een lijst met links naar de laatste 10 berichten, zodat de wat oudere berichten niet meteen uit het oog raken.

 

 • Nieuwsbrieven/Ledennieuws. Dit zijn de mooi opgemaakte mails, die naar heel veel mensen verstuurd kunnen worden, waarmee relevant nieuws over de vereniging gedeeld kan worden. Bijvoorbeeld het maandelijkse ledennieuws dat alleen aan CCN leden word verstuurd. Nieuwsbrieven zijn bijna hetzelfde, hebben een andere opmaak (kleur) en worden met enige regelmaat naar belangstellenden (niet-leden) gestuurd.
  Al deze teksten komen ook automatisch in het CCN archief terecht zodat je via automatisch gegenereerde inhoudsopgaven bij al het verzonden nieuws kunt komen.  Bijvoorbeeld via het menu Archief | Nieuwsbrieven/Ledennieuws, of rechtstreeks via een link.
  Meer over het opstellen van nieuws lees je hier.

 

 • Formulieren. Dit zijn delen van tekst waarmee een inschrijfformulier gegenereerd worden. Laat het maken van die formulieren maar over aan de webmaster.