Co-counsel Teachers

 

NaamTelefoonWoonplaatsProvinciee-mailwebsite
Mira Reus06-24447539Rotterdam HoogvlietZuid-Hollandmira@mirade.nlwww.mirade.nl
Annemarie van den Bogaard020-4213279AmsterdamNoord-Hollandambogaard@ziggo.nl
Peter Koekebakker071-5126919LeidenZuid-Hollandpeterkoekebakker@icloud.com
Joke StassenDonkerbroekFriesland
Marlies Tjallingii038-4608461ZwolleGelderlandmarliestjallingii@home.nlwww.ruzieleerschool.nl
Marjan Tuk010-2652974RotterdamZuid-Hollandccnrdam@xs4all.nl

 

 


mira_reus
Noordwijkerhout. Mira Reus, Psycholoog. Ik heb een praktijk voor psychosynthese en werk als psycholoog bij een particulier bureau. Verder geef ik cursussen op het gebied van persoonlijke groei, communicatie, mediation en burnoutpreventie. Een persoonlijke eigenschap is dat ik altijd op zoek ben naar wat mensen gelukkig maakt. Voor mij gaat geluk samen met persoonlijke groei. Dat betekent bewust aandacht geven aan gevoelens en gedachten, iets waar het co-counselen veel ruimte voor biedt. De werkwijze biedt de mogelijkheid om helemaal mijzelf te zijn, en dat inspireert me om creatief te leven en open te staan voor nieuwe mogelijkheden. Het maakt me altijd blij als ik weer beter met mezelf in contact ben. Wat ik bovendien fijn vind aan de werkwijze is de gelijkwaardigheid, de helderheid, de veiligheid en de warme manier waarop mensen aangespoord worden voor hun kracht te kiezen. Het is fijn om een netwerk van mensen te kennen waar je van op aan kunt.

peter_koekebakker
Leiden. Peter Koekebakker, architect/stedebouwkundige, docent TU Delft. Kwam in 1972 in aanraking met het co-counselen via een basistraining bij John Heron. Dit bracht me in contact met oud verdriet en woede maar ook met uitbundig plezier en vrolijkheid. Sindsdien met co-counselen bezig geweest en er veel aan gehad voor mijn eigen ontwikkeling. Begin jaren negentig een Traineropleiding gevolgd en geef sindsdien basiscursussen, meestal samen met Nettie Gruson. Leg in mijn trainingen vooral de nadruk op eigen verantwoordelijkheid en leren plezier in jezelf en je leven te hebben. Geen slachtoffer voelen maar zelf het stuur in handen nemen.

joke_stassen
Donkerbroek, zuid-oost Friesland. Joke Stassen, psychologe, was werkzaam in welzijnswerk, geestelijke gezondheidszorg en onderwijs. Co-counselen was voor mij een ontdekking en onderscheidt zich door het zelf verantwoordelijk zijn. Door co-counselen leerde ik, dat ik niet bang hoef te zijn voor mijn emoties. Het maakt me zekerder en opent de weg naar mijn creativiteit en speelsheid. En het helpt mij om mijn eigen beslissingen te nemen. CCI co-counselen maakt het voor mij mogelijk werkvormen op het gebied van lijfwerk, spiritualiteit en communicatie te integreren. Joke werkt internationaal. Gaf naast vele korte workshops op internationale bijeenkomsten, basis- en vervolgtrainingen in Duitsland, Spanje, Polen en de USA en werkt(e) hierin samen met Rudolph Giesselmann (D), Siglind Willms (D), Fred Wallace (USA) en Val Montague (NZ).

marlies_tjallingii
Zwolle. Marlies Tjallingii, onderwijskundige, werkzaam als trainer in communicatie en geweldloze conflicthantering en in mediation. Ik ben getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen. Co-counselen is voor mij een geweldige ontdekking geweest. Ik leerde het toen ik in Mozambique woonde en behoefte had aan verdere persoonlijke groei. Co-counselen helpt me om inzicht te krijgen in mijn emoties en om te gaan met boosheid vooral ook bij het opvoeden van mijn kinderen. Ik gebruik de basisprincipes van co-counselen ook in andere trainingen: gelijkwaardigheid en tijd delen (ieder evenveel tijd) en terugkom-oefeningen.

marjan_tuk
Rotterdam. Marjan Tuk, communicatiemedewerkster in de sector maatschappelijke en kunstzinnige dienstverlening en o.a werkzaam als trainer voor vakbondsleden. Ik zie het leven als dynamisch en in beweging, waarbij emoties een motor zijn naar nieuwe mogelijkheden en creativiteit. Co-counselen helpt me mijn kracht te ervaren in het omgaan met beperkingen en ben ik weer in staat om steeds weer mogelijkheden te ontdekken. Het coconetwerk ondersteunt mij bij mijn ontdekkingstochten door een kweekvijver, speeltuin en warm nest inéén te zijn. Het zijn de principes van gelijkwaardigheid en wederkerigheid met daarbij het aangereikte gereedschap om naar jezelf te kijken die mij inspireren om het co-counselen over te dragen.