Archief | Boekenlijst

 

Hieronder een lijst met boeken, voor en/of door co-counselers geschreven, die je via de boekhandel kunt bestellen:

  • What’s on top?
  • Zum Frieden befreien Selbsthilfe durch Co-Counselling
  • Just listen
  • A well that keeps flowing
  • Oerdriften op de werkvloer

What’s on top?


’What’s on top’, geschreven door Steve Roche en Sue Gray, CCI teachers in de UK. De titel verwijst naar een bekende manier om een sessie te beginnen: wat ligt er bovenop?
Het is een handzaam boekje, dat in vogelvlucht samenvat wat cocounselen is, hoe het kan helpen, voor wie, hoe je het kan leren. ISBN (ISBN 978-1-4457-4752-1, verkrijgbaar via www.lulu.com

Zum Frieden befreien Selbsthilfe durch Co-Counselling

380pages
Een nieuw Duits boek over cocounselen werd gepresenteerd in een workshop op de CCI USA: “Zum Frieden befreien Selbsthilfe durch Co-Counselling” (ISBN 978-3-935431-19-4). Het boek is een lijvig werk, geschreven door Siglind Willms en Johannes Risse. Het beschrijft uitgebreid de processen en technieken van het cocounselen, en de historische ontwikkelingen van de methode en het netwerk. De optiek van Mûnster, waar het cocounselen een belangrijk element is in het therapeutisch werk, in Haus Kloppenburg krijgt aandacht. Zo ook het verband tussen cocounselen en relaties, spiritiualiteit, communicatie en vredeswerk.En voor wie Duits lastig is er goed nieuws: er wordt gewerkt aan een vertaling in het Engels, en mogelijk ook in het Nederlands.

Just listen

Just Listen
Fotoboek … Just listen | seeit.de door Rudolf Giesselmann

Fotograaf en cocounseler Rudolf Giesselmann’s pubiceerde een fotoboek: over mensen die luisteren. De aandacht op de gezichten van de luisteraars is intens, en straalt uit: ik ben er voor jou. De foto’s werden gemaakt op de Europese CCI 2010 in Dublin, Ierland.

Een tentoonstelling vond plaats op de McCoco Workshop in Winston Lodge, met 30-40 aanwezige cocounselers, champagne (niet-alcoholisch) en een openingsspeech van Dymphna Headen. Ook Nederlandse cocounselers werden gefotografeerd. Sabine Gurtler schreef de introductie voor het boek, waarin zij de essentie van luisteren verwoordt. De volledige introductie is gepubliceerd op CCI World News. Je kunt het boek bestellen bij Blurb (€ 20,- exclusief verzendkosten).


A well that keeps flowing

wellthatkeepsflowing
Onlangs verscheen het boek A well that keeps flowing, door Fred Wallace (USA), al meer dan 25 jaar CCI trainer. In heldere aansprekende stijl neemt hij je mee op zijn persoonlijke reis, en zijn ervaringen met CCI cocounselen.

je kunt het boek bestellen op www.amazon.nl.


Een Onuitputtelijke Bron

Een Onuitputtelijke Bron
De vertaalde versie van “A well that keeps flowing”, door Fred Wallace (USA). In heldere aansprekende stijl neemt hij je mee op zijn persoonlijke reis, en zijn ervaringen met CCI cocounselen.

CCN leden kunnen het boek gratis downloaden vanuit het archief met workshop materiaal


Oerdriften op de werkvloer

deken
Oerdriften op de werkvloer, geschreven door prof. Dr. A.P. Buunk (Rijksuniversiteit Groningen, faculteit gedrags- en maatschappijwetenschappen) uitgegeven bij Prometheus.

Een boekbespreking kun je hier lezen