Vereniging | Regiogroepen en Online

 

Regiogroepen

Wanneer je regelmatig wilt co-counselen, dan kun je je aansluiten bij één van de regiogroepen. Een regiogroep komt één keer per maand op een vaste doordeweekse avond bij elkaar. Deze avonden draaien op basis van zelforganisatie en worden per toerbeurt voorbereid door één of twee leden. Soms is het bij mensen thuis, soms wordt er een locatie gehuurd (zodat het wat geld kost). Elke avond is anders, maar er zijn wel vaste onderdelen: wat oefeningen om aan te komen, een thema of een techniek als speerpunt van de bijeenkomst, sessies en een gemeenschappelijke afsluiting.

 

Als (aspirant)lid kun je je aansluiten bij één van de regiogroepen, waarbij de verwachting is van enig commitment. Het is aan de ene kant makkelijk, want je hoeft geen afspraken te maken voor sessies, aan de andere kant is het een stok achter de deur. Ergens is er iets verrassends aan om telkens weer te ervaren dat je niet de enige bent die worstelt met de menselijke conditie, met gevoelens van tekort schieten, jezelf kwijtraken, geen nee kunnen zeggen, altijd nuttig bezig moeten zijn of iets voor elkaar krijgen. Elke co-counselavond wordt gekleurd door een positieve sfeer van ondersteuning.

 

Deelnemen aan een regiogroep is een goede manier je vaardigheden te vergroten en te verdiepen, en contact te maken met anderen die ook de co-counselmethode beheersen. Op dit moment zijn er regiogroepen in Den Haag en in Amsterdam.
Als je bij jou in de buurt een groep wilt starten, behoort dat tot de mogelijkheden. CCN ondersteunt je met know-how en wervingsmateriaal.

CCN-online

Er is ook de mogelijkheid om online te co-counselen in de landelijke groep, CCN-online. Wat betreft de vorm is dat hetzelfde als een bijeenkomst van een regiogroep, behalve dat het op afstand is met leden uit het hele land.

 

Ideaal wanneer je niet in de buurt van een regiogroep woont, of je slecht ter been bent, of vanwege COVID-19, en je toch graag wilt co-counselen om de steun van het netwerk te ervaren.

De videolink om mee te kunnen doen met een CCN-online avond vind je hier.

 

Aanmelding