Co-counselen | Wat is CCI

 

CCI staat voor Co-Counseling International, en vormt het netwerk van alle cocounselers tezamen. Behalve in Nederland zijn er ook CCI co-counselers in Duitsland, Engeland, Schotland, Ierland, Hongarije, Belgi├ź, Frankrijk, Spanje, Polen, Sri Lanka, Isra├źl, de Verenigde Staten, Australi├ź en Nieuw Zeeland.
Als lid van CCN kan je deelnemen aan internationale bijeenkomsten. Een jaarlijkse zomerworkshop in Europa (afwisselend in Nederland, Duitsland, Engeland, Schotland en Hongarije), in het voorjaar een workshop in de USA en eens in de drie jaar een workshop in Nieuw-Zeeland.

Internationale workshops

Internationale workshops duren ongeveer een week, en worden bezocht door zo’n 60-100 mensen. Tijdens zo’n week staat het co-counselen natuurlijk centraal, maar is er een zeer gevarieerd aanbod van uiteenlopende workshops, die allemaal met persoonlijke groei te maken hebben. Alle workshops worden gegeven door de deelnemers; ook hier: er zijn geen experts en professionals, alles gebeurt op basis van gelijkwaardigheid en een positieve sfeer van ondersteuning.┬áNederlandse co-counselers zijn internationaal behoorlijk actief.
Voor informatie over workshops in het buitenland kun je op onderstaande websites terecht.

Soms is er een taalbari├Ęre. Om die te overbruggen is er een internationaal CCI woordenboek gemaakt, die kun je downloaden vanuit de bibiliotheek, onder artikelen.