CCN nieuwsbrief, januari 2021

Lancering nieuwe website

Een nieuw jaar, een nieuwe website!
De nadruk heeft met name gelegen op overzichtelijkheid, vanuit de visie ā€˜less is moreā€™.
Het is een gezamenlijk project van drie leden, vrijwilligers dus. Heel veel dank!
www.co-counseling.nl

 

Workshops in januari, februari en april

Op 22 januari, 20 februari en 4 april zijn er workshops ā€˜omgaan met emotiesā€™ voor mensen die kennis willen maken met de basisvaardigheden van het co-counselen. Deze kunnen onafhankelijk van elkaar gevolgd worden.
Het is een beetje zoeken naar online of live werken. Er is gekozen voor een mix; 22 januari is live, maar vol, 20 februari is online, en 4 april is live (in Amsterdam). Houd de website in de gaten, of neem contact op, als je geĆÆnteresseerd bent: info@co-counseling.nl.

 

Existentiƫle vragen

De co-counselvereniging is er voor mensen die niet terugdeinzen voor existentiƫle vragen. Vragen waar iedereen in haar/zijn leven steeds weer mee te maken krijgt. Wij zien deze vaak pijnlijke en confronterende vragen in het perspectief van persoonlijke ontwikkeling. Je zou kunnen zeggen dat existentiƫle vragen niet zozeer om een oplossing vragen, maar vooral om aandacht. Aandacht van jezelf en die van een ander mens, zodat je niet alleen bent op moeilijke momenten. Want vaak gaat het over accepteren wat je niet wilt accepteren, patronen die je liever kwijt bent dan rijk, een ziekte, gevoelens van waardeloosheid.
‘Man is the best medicine for man’ – wie zei dat? Maar dat is wat co-counselen voor effect heeft. Het woord medicijn, net als het woord meditatie, komen van hetĀ Latijnse woordĀ mederi,Ā dat zoiets betekent als ‘de innerlijke balans herstellen’. Telkens opnieuw….. Meer kunnen we eigenlijk niet doen, want voor emotionele pijn is geen effectieve bestrijding.

 

Beste wensen

Rest ons, namens CCN, jullie allen een goed 2021 te wensen!
Tot ziens op een coco-activiteit,
Annemarie van den Bogaard en Henk Madhuizen

| 15-01-2021 | Posted in |