najaarscursus in donkerbroek in 2008

Introducties, basistrainingen en Back to Basics
Donkerbroek/Zwolle
•Algemeen
â—¦introductiedagen
â—¦basistrainingen
â—¦back to basics
•Geplande activiteiten
â—¦Basistraining september-oktober 2010: Emoties als bron voor groei

Algemeen

Emoties als bron voor groei
Cocounselen is een effectieve vorm van verhelderen van je emoties om hier op een goede manier mee om te gaan, waarbij je zelf de regie houdt over je eigen proces.
Emoties spelen in allerlei omstandigheden een rol. B.v. als je moeilijk contact legt met anderen; of het gevoel hebt dat je leven vastloopt; als je eigenlijk wel eens iets heel anders zou willen; als je iemand verloren hebt en dat aan het verwerken bent; als je maar niet tot een besluit kunt komen of als je steeds weer tegen dezelfde problemen aan loopt.
Hoe ga je om met je emoties? Zitten ze je in de weg? Kan het ook anders? Je emoties een plek geven in je leven, omgaan met je emoties en je emoties gebruiken als bron voor groei, dat leer je in een basiscursus cocounselen.
In de training leer je een methode om zelf na te gaan hoe de samenhang is tussen je gevoel, je gedachten en wat je doet.  Emoties van nu danken hun intensiteit vaak aan niet geuite emoties in het verleden: door de jaren heen hebben ze zich opgestapeld. Alsnog uiten van de oorspronkelijke emoties lucht op en maakt de weg vrij voor nieuwe inzichten, nieuwe beslissingen. Daardoor kun je bewuste keuzes maken om anders met jezelf en je leven om te gaan.
Cocounselen is een methode die gebaseerd is op werken aan jezelf, je eigen ontwikkeling, samen met anderen op een gelijkwaardige en wederkerige manier.

Introductiebijeenkomsten
Op introductiebijeenkomsten in Donkerbroek en Zwolle geven Joke Stassen en Marlies Tjallingii uitleg over de achtergronden en principes van cocounselen. Je  kunt er met je vragen over de methode terecht en je  kunt  zelf in kleine oefeningen iets ervaren van de mogelijkheden. Voor data zie de agenda.

Basistrainingen
In Donkerbroek wordt  regelmatig een basistraining aangeboden. Een basistraining bestaat hier uit twee weekends, van vrijdagavond 19.30 uur tot zondag 16.30 uur. In overleg met de de deelnemers wordt daarna een terugkombijeenkomst afgesproken.
Tussen de weekends oefenen de deelnemers met elkaar.
De trainers zijn Joke Stassen en Marlies Tjallingii.
De basistraining vindt plaats op de Beukehof in Donkerbroek.
Details over de eerstvolgende basistrainingen, zie de gepalnde activiteiten hieronder

Back to basics
Back to basics is een korte basistraining van 1 weekend, waarin we alle basisprincipes en technieken doornemen en oefenen. Aan het eind van het weekend bekijken we of de back to basics voldoende was om je een certificaat als CCI cocounseler toe te kennen, of dat meer training nodig is en hoe dat te realiseren is. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van hoeveel je hebt vastgehouden van wat je destijds geleerd hebt. Met een certificaat krijg je weer toegang tot adressen van andere cocounselers, regionale bijeenkomsten, landelijke en internationale workshops.. Deze training is voor mensen die in het verleden een volledige basistraining bij CCN hebben afgerond; ook leden van CCN die hun basistechnieken willen opfrissen zijn van harte welkom. De trainers zijn Joke Stassen en Marlies Tjallingii..
De training vindt plaats op de Beukehof in Donkerbroek.
De kosten bedragen €225 (prijs 2010) inclusief verblijf en werkboek.
De data voor een Back to Basics worden in overleg met de deelnemers vastgesteld, zodra er voldoende aanmeldingen zijn.

Geplande activiteiten
Basistraining september-oktober 2010: Emoties als bron voor groei

data:
de basistraining bestaat uit 2 weekends en een terugkombijeenkomst.

•17-18-19 september 2010, en
•15-16-17 oktober 2010
terugkombijeenkomst in overleg met de deelnemers

plaats
de Beukehof in Donkerbroek

trainers
Joke Stassen en Marlies Tjallingii (link naar de trainerspagina/bookmark)

kosten
De training kost € 450,-, inclusief overnachtingen, maaltijden en cursusmateriaal, exclusief eventuele kosten terugkombijeenkomst.

aanmelding
Graag hebben we van tevoren persoonlijk/telefonisch contact; je kunt je aanmelden bij Joke Stassen of Marlies Tjallingii; je aanmelding is definitief na overmaking van  € 225,- inschrijfgeld op giro 2002561 t.n.v. J. Stassen in Donkerbroek, o.v.v. basistraining CCI 0910.

uiterste aanmeldingsdatum
De uiterste aanmeldingsdatum is 20 augustus 2010

annuleringsregeling
Bij annulering door de deelnemer voor 20-08-10 wordt  het inschrijfgeld teruggestort na aftrek van € 10,- administratiekosten; bij annulering na 20-08-10 vindt geen restitutie plaats.

aantal deelnemers
minimaal 6 maximaal 8.

meer informatie
Joke Stassen 0516 492210 www.cocounselen.nl
Marlies Tjallingii 038 4608461 www.ruzieleerschool.nl

 

| 30-04-2008 | Posted in Cursussen en Workshops |