Cocounselen: Beter omgaan met je emoties

Datum: 30 jun 2023 (vr)
Gehele dag evenement
Locatie: Zwolle
Workshop

30 juni 2023 organiseren we een cocounsel dag in de buurt van Zwolle op een prachtige landelijke locatie. Je leert hier technieken die je kunnen helpen om je emoties te verwerken die je die je in leven oploopt te verwerken en deze een plek te geven. Ook leer je om je leven vorm te geven zoals jij dat graag zelf wilt. Bij het opgroeien hebben vaak we geleerd om flink te zijn en de emoties weg te stoppen. Bij het cocounselen leren we om die emoties te herkennen en te laten zijn in een veilige omgeving.

 

Wat is cocounselen ?

Het doen van sessies in tweetallen waarbij je de rol van onderzoeker (werker) en luisteraar (medewerker) afwisselt. De onderzoeker kijkt naar wat er speelt op dit moment in haar of zijn leven. Verdriet, boosheid, angst of vreugde. Ook wat er op dit moment nodig is om te veranderen in je leven of juist sterker te maken. Het cocounselen heeft veel mooie technieken om met deze emoties om te gaan. Ook kun je plannen maken die je later uitvoert.

Na een afgesproken tijd draai je de rollen om: de luisteraar wordt de onderzoeker en de onderzoeker wordt de luisteraar. De luisteraar kan kleine suggesties geven die helpen om het proces te ondersteunen. Het belangrijkste is de vrije aandacht die de luisteraar geeft. Dit geeft de onderzoeker het vertrouwen dat deze zelf weet wat er nodig is in het moment.

Gelijkwaardigheid is essentieel in het doen van sessies. Ook vertrouwelijkheid, na een sessie kom je niet terug op de inhoud van de ander.

 

 

Tijdens deze dag leer je hoe dit werkt en je leert een aantal technieken die je zelf kunt toepassen als onderzoeker of ook als luisteraar.

  • Tijden: De dag begint om half tien en gaat door tot vier uur.
  • Lunch: Wij zorgen voor de (veganistische) catering van de dag.
  • Kosten: Jouw eigen bijdrage is € 90.
  • Opgeven: Bij Marlies Tjallingii, marliestjallingii@home.nl

Na afloop van deze dag kun je nog een tweede dag mee doen die we in het najaar organiseren. Ook kun je aspirant-lid worden van de CCN, de Nederlandse vereniging van Cocounselen. Je kunt dan met mensen die lid zijn sessies doen.

Als je meer informatie wilt ben je welkom om die te vragen. Stuur dan een persoonlijk bericht aan Marlies Tjallingii.

| 12-04-2023 | Posted in |