basistraining Rotterdam 2014

omgaan met emoties

centrum Djoj te Rotterdam

MarianMarliesOmgaan met emoties is een levenskunst, vooral als je ergens door geraakt wordt. Met die emoties kun je heel verschillend omgaan. Je zou je gevoelens bijvoorbeeld kunnen ontkennen/negeren waardoor het lijkt alsof je er geen last van hebt. Je kunt de oorzaak ervan ook op een ander projecteren enĀ  blijven hangen in bijvoorbeeld boosheid, verdriet of een gevoel van machteloosheid. Je zou je gevoelens ook kunnen toelaten en kijken naar waar jij nu zo geraakt door wordt en of daar een patroon in zit. In dat laatste geval kan er inzicht ontstaan, neem je je leven in eigen hand, en kun jeĀ  veel meer genieten van het leven.

Cocounselen is een prachtige manier om dat inzicht te laten ontstaan door een dialoog met jezelf en anderen. In een basistraining leer je samen met andere cocounselers gevoelens te beleven en te uiten. Dat maakt ruimte vrij voor inzicht in jezelf en in jouw manier van omgaan met mensen en situaties. Het helpt je aandacht aan jezelf te besteden, en leert je hoe je anders kunt omgaan met je gedachten en gevoelens. Dan kun je stappen zetten: je eigen keuzes maken, zelf bepalen waarmee jij je verbindt, contact maken met anderen en met jezelf.
Wellicht heb je door het leven het vertrouwen in jezelf en anderen verloren, en leert co-counselen je dit onder ogen te zien. Het geeft je gereedschap om hiermee anders om te gaan en stimuleert je tot authentiek handelen vanuit jouw innerlijke waarheid.
Na het doorlopen van de basistraining is het mogelijk je aan te sluitenĀ  bij CCN.Ā  CCNĀ  is de landelijke vereniging die een netwerk vormt tussen cocounselers die na de basistraining meer zouden willen. Meer hierover kun je lezen in de CCN-folder, die je vindt in het folderrek bij Djoj. De folder is ook te downloaden

{phocadownload view=file|id=42|target=s}

de training

De basistraining wordt verzorgd door 2 erkende CCI-teachers in twee lange weekenden. Voorafgaand aan de training is er een telefonisch gesprek om af te stemmen enĀ  om te kijken of wat je graag zou willen ook binnen trainingsaanbodĀ  past.
Data: 31 januari 2014 tot zondag 2 februariĀ  en 14maart tot zondag 16 maart
Tijd: vrijdag om 18.00 ā€“ 22.00, zaterdag 10.00-22.00en zondagĀ  van 10.00 -16.00 uur
Kosten: ā‚¬ 450 inclusief intake, eten en slapen, ā‚¬370 inclusief intake en eten
Voor informatie kun je contact opnemen met een van de teachers die de basistraining geven:
Marjan Tuk en Marlies Tjallingii
Mocht je al lid zijn van CCN en andere mensen kennen die ook graag leren cocounselen geef dan dit bericht door.

open dag Djoj 5 januari

Je kunt meer informatie vinden over Djoj op de website: www.djoj.nl onder het kopje zelfreflectie bij activiteiten. Op zondag 5 januari 2014 is er een voorlichtingsdag van Djoj.Ā  Van 12.30 tot 13.30 uur geven Marjan en Marlies een introductie over cocounselen om iets te ervaren van wat cocounselen met je kan doen. Natuurlijk kun je ook op herhaling gaan en weer eens een basiscursus meedoen. Je bent welkom!

| 20-11-2013 | Posted in Cursussen en Workshops |