In memoriam Nettie Gruson

Vandaag, 7 maart 2023, krijgen wij het bericht van het overlijden van Nettie Gruson. Zij was jarenlang een bevlogen lid, en heeft als trainer heel veel mensen de beginselen van het co-counselen bijgebracht. Nettie was als warm persoon altijd nauw betrokken bij het reilen en zeilen van de vereniging. Zij was ook jaren lang actief in het bestuur, en was voor velen van ons een grote inspiratie. De plek in Putten, waar we nu al jaren ons Landelijke Weekend houden, was ook door haar gevonden. Verder heeft zij ook in de organisatie meegedraaid van vele CCI’s in Nederland.

 

Zes jaar geleden werd zij plotseling heel erg ziek, en ondanks heel hard “werken” is ze daar nooit meer volledig van hersteld. Ondanks dat ze nog steeds heel veel voor mensen in haar omgeving betekende, kwam het moment dat het leven voor haar voltooid was. We danken haar voor alles wat ze voor CCN (en CCI) heeft gedaan. We zullen haar missen.

 

 

Beste mensen,

 

Na het uitdelen van cadeaubonnen aan het zorgpersoneel, het eten van een gebakje met de bewoners van de Rietvinck hebben wij ons gisteren in alle rust teruggetrokken op de kamer van Nettie.

We hebben voldoende tijd gehad om afscheid te nemen, te lachen en nog te knuffelen. De stemming was goed en Nettie was dankbaar en klaar voor het uitvoeren van haar laatste wens.

Met familie om haar heen is in de middag euthanasie toegepast. Vredig en mooi. Het was fijn en waardevol om zo samen de laatste dag van en met Nettie door te brengen… het is goed zo!

 

Nettie wordt vandaag (dinsdag) overgebracht naar de woonboot van Nel Gruson, waarbij de bewoners en personeel een erehaag zullen vormen als zij de Rietvinck verlaat… een mooi gebaar.

 

Vrijdag 10 maart brengen we Nettie naar haar laatste rustplaats (in besloten kring van familie en vrienden): natuurbegraafplaats Geestmerloo in Koedijk.

Er zijn (meer dan) voldoende sprekers en we gaan er een mooi afscheid van maken! Fijn om velen van jullie vrijdag nog te ontmoeten en te spreken.

Er is helaas geen live-stream in Geestmerloo om op afstand de ceremonie bij te wonen. We gaan wel opnames maken en later in de vorm van een filmpje met iedereen delen.

Eventuele correspondentie mag naar nagedachtenisgruson@gmail.com.

Janneke, Nel en Jelger

 

De Rouwkaart kun je van deze website downloaden. Een rouwadvertentie staat vandaag in de Volkskrant.

Nog even ter aanvulling: Alleen de mensen die per email zijn uitgenodigd door de familie zullen aanwezig zijn bij de plechtigheid en de begrafenis.

 

| 07-03-2023 | Posted in Personalia |