Handleiding | ledennieuws maken


18-09-2010

CCN Leden Nieuws wordt verstuurd zodra er nieuws op de website staat.

voorbereiding: als er veel nieuws is, maar dan even een lijstje met de artikelen in de goede volgorde.

samenstelling Ledennieuws

Log in op backend. Ga naar Componenten>Acymailing>Newsletters
Klik op New
Je komt in de standaard lay-out van de Nieuws brief.

  • Zet de cursor achter het woord tags. Met de knop Tags>Joomla content kun je artikelen van de website invoegen: standaard alleen de inleiding, zoals die op de startpagina staat. Klik op het artikel en dan op invoegen. Je kunt aanvinken of je het hele artikel wilt invoegen. Als je een artikel uit het ledengedeelte invoegt, doe dan het hele artikel. De lees-meer link geeft anders een foutmelding, omdat je eerst moet inloggen om de rest te lezen. Voeg de artikelen een voor een in, en let op dat de cursor steeds aan het eind van de ingevoegde code staat. Als je alle artikelen hebt ingvoerd wis je het woord tags, en klik op toepassen.

voorbeeld en verstuur

Voorbeeld en verstuur is een handige knop; je kunt op ieder moment even het voorbeeld oproepen om te kijken hoe het echt wordt. En een voorbeeld aan jezelf sturen. Doen!

finishing touch

  • Verwijder overbodige rijen: cursor in de rij zetten, klik rechts, >rij>verwijderen.
  • Als je op vervang tags klikt krijg je de tekst van de website artikelen in een bewerkbare vorm. Het ziet er soms rommelig uit, door elkaar heen, maar daar moet je je niets van aan trekken.
  • Verwijder eventuele extra witregels onder aan de artikelen.
  • Vaak is het mooier om de afbeeldingen iets kleiner te maken; afbeelding selecteren met de cursor, cursor op een hoek zetten en het plaatje kleiner trekken; klik op voorbeeld en verstuur om te zien wanneer het goed is.

altijd testen – tot het goed is!

Als je alles hebt gedaan, ga dan naar Voorbeeld en Verstuur en stuur jezelf een Nieuwsbrief: je emailadres invullen. Ben je niet tevreden over hoe het eruit ziet: verander wat je wilt, en test opnieuw!

publiceren en versturen

Om de Nieuwsbrief te versturen moet je die koppelen aan de verzendlijst CCNledennieuws (rood). Vink aan in het blok rechtsbovenaan. klik op versturen. De rest wijst zich vanzelf.

Verstuur de Nieuwsbrief pas als je helemaal tevreden bent!

| Posted in | No Comments »