regio activiteiten

Het netwerk bestaat uit verschillende regio‚Äôs zodat je als lid contact kunt maken met andere leden bij jou in de buurt. Dit om een sessie uit te wisselen, je vaardigheden te vergroten en/of te verdiepen. Afhankelijk van de regio waar je woont zijn er doorgaande, open, gesloten  en steun-groepen die op basis van zelforganisatie draaien.

kennismaken met cocounselen

Wil je kennis maken met het cocounselen? Kom dan naar de middag van de regiodag in Den Haag op zaterdag 13 januari 2018

Al vele jaren is er in Den Haag een enthousiaste co-counselgroep. In principe komen we elke 3e maandagavond van de maand bij elkaar waarbij we om beurten een programma voor die avond maken.
Eenmaal per jaar houden we een regiodag om onze vaardigheden op te krikken. Ook het komende jaar zullen we op 13 januari 2018 een regiodag houden in Den Haag (wijk Leidschenveen)
We weten dat er een aantal mensen is dat belangstelling heeft voor het co-counselen.
Voor deze mensen willen we de middag van deze regiodag openstellen om kennis te maken met deze methode. Je kunt dan ontdekken of onze manier van werken jou aanspreekt en of je deze methode zou willen leren toepassen. De middag start om 13.30 uur.
Er zijn aan de deelname geen kosten verbonden. Wel dragen we gezamenlijk de kosten van koffie en thee en zo.

Als je hierna met het co-counselen wilt doorgaan, kun je van vrijdagavond 23 februari tot zondagmiddag 25 februari 2018 een weekend volgen waarin je de eerste hoofdbeginselen van het co-counselen leert. (Hierover meer in een volgende Nieuwsbrief.) Hopelijk heb je dan voldoende geleerd om deel te kunnen nemen aan onze regioavonden.
In de loop van de tijd kan je de basistraining afmaken zodat je lid kan worden van de vereniging en kan deelnemen aan landelijke weekends en internationale workshops.

We hopen hiermee de drempel naar het co-counselen lager te maken.
Je kunt je voor deze regiodag aanmelden bij Liesbeth Bianchi .

Jullie zijn van harte welkom.

De regiogroep Den Haag en omstreken.

Regio dag in Den Haag op zaterdag 13 januari 2018

Op zaterdag 13 januari organiseert de regiogroep Den Haag voor de derde keer weer haar jaarlijkse verdiepingsdag. Alleen doen we dat dit keer wat anders dan voorheen. Dit keer is het ochtendprogramma alleen voor CCN leden. Het middagprogramma stellen we ditmaal ook open voor niet-leden die kennis willen maken met het co-counselen. In februari komt er voor hen een vervolg aan, gecombineerd met het Landelijke Weekend.

Indien je iemand kent die meer van het co-counselen wil weten, of zelf ook met het ochtendprogramma wil meedoen, neem dan even contact met ons op. Dit initiatief wordt nog op het openbare deel van de website geplaatst en kenbaar gemaakt de website.
Het ochtend gedeelte is van 10.00 to 12.00, met aanvullend een lunch (de kosten delen we).
Het middag programma is van 13:30 to 16:30, en daar zijn geen kosten aan verbonden.
Het vindt plaats bij Rob en Liesbeth thuis, en opgeven kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Regio groep Den Haag

Introductiedag in Amsterdam op 16 september 2017

Verslag van de regio bijeenkomst op zaterdag 16 september 2017 in Kalimantan op het Borneo eiland door Eveline Swidde

Op zaterdag de 16de september was er een regio dag gepland in Amsterdam met mensen die belangstelling hebben voor het co-counselen.
In ons complex bestaat een gemeenschappelijke woning, die is ingericht voor logees met een bibliotheek, een keukentje en twee slaapkamers. De ruimte is te huur voor een redelijk bedrag en de slaapkamers ook. Aldus geschiedde. Ik had wat sapjes klaarstaan en een mooi boeket forse bloemen gekocht.
Zaterdag vulde de zonnige huiskamerruimte zich met 14 mensen; 7 oudgedienden en 7 nieuwe mensen.

Marlies was overgekomen uit Zwolle om deze dag te faciliteren; ze had een mooi rood A4tje bij zich waarop in kernachtige bewoordingen stond waar co-counselen voor staat en op de achterkant waren de kleine tekeningetjes te zien van Niek, die de gebarentaal voor de medewerker omvatten.
Na een namenrondje kon het losgaan.
We begonnen staand met een deelrondje goed en nieuw om de bijeenkomst te openen.
Daarna vertelden de nieuwkomers iets meer over zichzelf en over hun ervaringen met andere groeimethodes.
Marlies werkte de diverse onderwerpen op haar rode A4tje stuk voor stuk af.

-Wat is doel van co-counselen en voor wie is het precies bestemd. De regio mensen uit Amsterdam gaven aan in de kring, wanneer ze het co-counselen zo ongeveer hadden geleerd en wat het hun had opgeleverd.

-Hoe werkt vrije aandacht en wat is precies een deelrondje.

-Hoe zit het met emoties en patronen.

- 'Acting into': Wat we oefenden in een gezamenlijke lachsessie, die ervoor zorgde dat het ijs snel was gebroken.

- Patronen tegenspreken.
Een oefening die 'from Pain to Power' heet (afkomstig uit de cornucopia benadering) die door de deelnemers in dezelfde ruimte werd gedaan en die ook een uitdaging bleek te zijn voor de oudgedienden.

Al met al een hele geslaagde dag die voor herhaling vatbaar is. Het liep goed, van de 7 deelnemers zijn er 5 mensen die naar een vervolg uitkijken.

Hoezo co-counselen is dood… Zie wat er gebeurt in een groep waarvan de helft onbekend is voor elkaar en waar de vonk overspringt van de een op de ander.
En het helpt natuurlijk als er een bestaande regio is, die de nieuwkomers kan opnemen in hun midden. Dan heeft het werven van leden ook echt zin.

Gepland: 2 december bijeenkomst co-counselen voor de regio Amsterdam en voor belangstellenden in het co-counselen

cocounselen

omgaan met je emoties

je talenten ontdekken

werken aan jezelf

op je eigen manier

met hulp van elkaar

in gelijkwaardigheid en respect

the benefits

CCIUSAlogo
Hier vind je een
video over wat cocounselen
je kan opleveren

CCI video

CCIUSAlogo
Hier vind je een
video over cocounselen met
een voorbeeldsessie

John Heron's website

jheronklein
De complete John Heron
literatuur vnd je op de
website van het South Pacific
Centre for Human Inquiry