landelijke activiteiten

Naast basistrainingen organiseert CCN  verdiepingscurssusen of trainingen gericht op een thema.
Verder zijn er Landelijke Weekeinden (LW), waarin meerdere deelnemers workshops aanbieden rondom een thema.  Er is dan een diversiteit aan workshops en workshopgevers, waarbij het doen van sessies het belangrijkste kenmerk is. In ieder LW is er tevens een aanbod van basistechnieken als een vorm van kwaliteitszorg.
Een landelijk weekend duurt meestal van vrijdagavond tot en met zondag middag; de weekenden worden doorgaans twee keer in het jaar georganiseerd. Deze weekenden zijn alleen toegankelijk voor leden. Echter, actieve co-counselers die nog geen lid zijn kunnen eenmalig deelnemen aan een landelijk weekend op introductie van een CCN-lid.

Landelijk Weekend op 29-31 maart 2019 te Putten

Geef je nog op, ook aspirant-leden zijn welkom.

Het landelijk weekend komt eraan, en we hebben er zin in. Wij hopen dat er weer veel mensen van de partij zijn. De landelijke weekenden zijn altijd weer een bron van inspiratie voor de deelnemers, maar ook een weekend om je lekker te laten verwennen op de fantastische locatie in Putten. Een mooie manier om je lidmaatschap van de CCN te vieren. Voor de nieuwe leden is het tevens een goede manier om meer mensen te leren kennen in de cocogemeenschap. Speciaal voor hen zullen er 2 interessante workshops zijn met basis technieken, die natuurlijk ook door de andere leden kunnen worden bezocht.

Er zijn nu nog plaatsen over in de twee-persoonskamers, dus geef je snel op! (dit kan via de link onderaan deze pagina)

Deel je kwaliteiten
en laat ze schitteren!

lwmart2019

Ieder mens heeft goede en minder goede eigenschappen en tal van kwaliteiten. Die kwaliteiten kun je vieren en je kunt ze ook ten dienste stellen van anderen of van een groter doel. Maar ben je zelf wel bewust van jouw eigen kwaliteiten of denk je vaak dat anderen het beter doen? Wellicht wordt je hierdoor geremd om het beste van jezelf te geven.

Wij nodigen je uit om samen met anderen een ontdekkingstocht te maken naar waar je goed in bent.

Wat zijn mijn kwaliteiten?

Karaktertrekken die in eerste instantie een negatieve klank hebben, hebben vaak ook een positieve kant en andersom:

 • Stille mensen kunnen vaak beter luisteren naar anderen.
 • “Pietjes Precies” dragen soms zorgvuldigheid bij.
 • Chaoten brengen vaak leven in brouwerij en komen met nieuwe ideeën.
 • Mensen die goed voor zichzelf opkomen, kunnen ook vrij dominant zijn.

Dit weekend wordt voorbereid door: Dori Steeneken, Henk Madhuizen, Rob van den Brink en Liesbeth Bianchi.

Je kunt je opgeven via het webformulier en dat vind je hier     pijl

Vooraankondiging Landelijk Weekend najaar 2018

Het Landelijk Weekend is in het najaar van 2018 gepland tijdens het weekend van vrijdag 23 tot en met zondag 25 november. Het weekend wordt weer gehouden in de Peppelhoeve te Putten. Reserveer dit weekend alvast in je agenda. Verdere informatie over het programma volgt te zijner tijd.

Vooraankondiging Landelijk Weekend voorjaar 2019

In maart is het eerste Landelijk Weekend in het jaar 2019 gepland. Dit weekend wordt weer gehouden in de Peppelhoeve te Putten. Met de Peppelhoeve vindt nog overleg plaats over de precieze datum. Zodra deze datum bekend is wordt dit in een volgende nieuwsbrief vermeld.

Reminder voor Landelijk Weekend

Even een reminder voor alle cocounselers


Op 23, 24 en 25 februari 2018 organiseert de regio Amsterdam een Landelijk Weekend in Putten in de Peppelhoeve. Het belooft een prachtig weekend te worden met als thema ‘ Verbinding ‘.

verbinding

 

Wat verbindt ons met elkaar, met onszelf, met de ander? Wanneer reik je uit naar de ander, naar iets dat groter is dan jezelf of isoleer je jezelf,treed je uit contact/ verbinding?
Wanneer is het tijd om je te verbinden - als het kerstfeest nadert - of om los te laten - als verbinding pijnlijk is?
Verbind je je gemakkelijk met de ander, maar is alleen zijn een probleem? Of ga je juist minder makkelijk op die ander af en voelt alleen zijn weldadig aan?


Allemaal vragen waarmee we ons gaan bezighouden dit weekend. Voel je geïnspireerd om dit weekend te bezoeken en je mede co-counselers te ontmoeten en ook nieuwe contacten te leggen.
Als je ideeën hebt voor workshops/ oefeningen die te maken hebben met het thema, voel je vrij om hier iets mee te doen. Reken op wat nieuwe gezichten, die aan dit weekend mee gaan doen.
Dat zijn de mensen, die aan een introductiedag hebben deelgenomen en genoeg vrije aandacht hebben om deel te nemen en de atmosfeer van een weekend te proeven. Zij kunnen op grond hiervan besluiten verder te gaan met cocounselen.
Cocounseltechnieken komen tijdens dit weekend uitgebreid aan bod. Hiervan kunnen we allemaal profiteren.

Je kunt je nog altijd opgeven voor dit weekend.
De inschrijving loopt via het invulformulier op de website van de vereniging. Op 16 februari 2018 sluit de inschrijving en moet het overgemaakte bedrag voor 16.00 uur binnen zijn. Dit in verband met met de inkoop van het eten.
Hopelijk zien we jullie op het komende landelijke weekend in februari!
Eveline, Evelien, Jan en Hanneke

Uitnodiging voor het Landelijk Weekend op 23-25 februari 2018

23, 24 en 25 Februari 2018 wordt er in Putten in de Peppelhoeve een Landelijk Weekend georganiseerd door de regio Amsterdam en dit weekend zal staan in het teken van "Verbinding"

verbinding

Wat verbindt ons met elkaar, met onszelf, met de ander?
Wanneer reik je uit naar de ander, naar iets dat groter is dan jezelf of isoleer je jezelf,
treed je uit contact/ verbinding?

Wanneer is het tijd om je te verbinden - als het kerstfeest nadert -
of om los te laten - als verbinding pijnlijk is?

Verbind je je gemakkelijk met de ander, maar is alleen zijn een probleem?
Of ga je juist minder makkelijk op die ander af en voelt alleen zijn weldadig aan?

Allemaal vragen waarmee we ons gaan bezighouden dit weekend. Voel je geïnspireerd om dit weekend te bezoeken en je mede co-counselers te ontmoeten en ook nieuwe contacten te leggen.

Dit weekend is niet alleen een uitnodiging voor alle leden van CCN, maar ook voor deelnemers aan de introductiedagen, die zijn gehouden in Amsterdam en aan de introductiemiddag die nog in Den Haag zal worden gegeven. Uit de introductiedagen is gebleken dat het heel stimulerend is om met een mix van oudgedienden en nieuwkomers te zijn. We verwachten niet dat het storm gaat lopen, maar de mogelijke nieuwkomers hebben laten zien dat ze genoeg vrije aandacht in huis hebben om sessies mee te doen binnen de CCN gemeenschap. Bovendien wordt er aandacht gegeven aan het oefenen met co-counseltechnieken; dit is vooral voor de nieuwkomers, maar wanneer oudgedienden hieraan meedoen, is het des te inspirerender.

De nieuwe mensen krijgen een beter beeld van co-counselen en van het netwerk, dat CCN – CCI heet. Zij kunnen de sfeer proeven tijdens het weekend en besluiten om door te gaan met co-counselen en alles wat daarmee samenhangt. Regio groepen/ Landelijke weekends/ Internationale bijeenkomsten. De regio Amsterdam nodigt alle co-counselers uit om deel te nemen aan dit bijzondere
Weekend. Komt Allen en maakt er samen weer een geweldig weekend van!
Het eten belooft weer een feest te worden en wordt verzorgd door Judith Koning.

Tot ziens in Putten, namens de regio Amsterdam,
Eveline, Jan, Evelien en Hanneke

Nuttige informatie:

 • Adres: Centrum De Peppelhoeve, Peppelerweg 42-46, 3881 NA Putten
 • Prijs: voor leden is € 125. voor niet leden €155
 • Er is plaats voor 30 mensen; er zijn 12 twee persoonskamers en 2 slaapzalen. Toekenning in volgorde van binnenkomst (van de betalingen).
 • Duur: Vrijdagavond 23 februari (vanaf 17:00 aankomsttijd), tot zondagmiddag 25 februari rond 16.00 uur. Als je mee wilt helpen bij de voorbereiding ben vrijdag al vanaf 16.00u welkom.
 • Eten vrijdagavond: Op het inschrijfformulier kun je aangeven of je vrijdagavond soep en brood wilt mee-eten.
 • Er wordt voornamelijk vegetarisch gegeten en met medische diëten wordt zoveel mogelijk rekening gehouden. Contactpersoon hiervoor is Evelien van Os.
 • Routebeschrijving: vind je in de informatiebrief. (1 week voor het weekend)
 • Er bestaat een mogelijkheid tot subsidie; neem hiervoor contact op met de penningmeester.
 • Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Eveline Swidde.

Opgeven:

 • Je geeft je bij voorkeur op via het inschrijfformulier. Dat vind je hier
 • pijl
  Heb je geen e-mail dan kun je je ook per gewone post opgeven bij Jan van Krieken, Stuurmankade 94, 1019 KR Amsterdam
 • Vriendelijk verzoek om meteen bij de inschrijving het verschuldigde bedrag over te maken op rekening NL73INGB0000398249 t.n.v. J van Krieken te Amsterdam o.v.v. CCN LW februari 2018 gevolgd door je naam.
 • Bij opgave via de CCN website krijg je een ontvangstbevestiging per email toegestuurd. Vlak voor het weekend krijg je nog een informatiebrief via de mail.

Herinnering: Landelijk Weekend op 3-5 november 2017

Het is nog maar kort dag, maar je kunt je nog opgeven voor het komende Landelijk Weekend dat plaats vindt van 3 t/m 5 november 2017, te Putten.

Je kunt je inschrijven via het invulformulier op de website van de vereniging,
en dat vind je HIER

Het thema is "Go with the flow". Dit kan betekenen dat je onverwachte wendingen in je leven omarmt en meegaat op de energie die op dat moment aanwezig is. Je kunt soms beter de oorspronkelijk weg die je voor jezelf had uitgestippeld loslaten. In plaats van krampachtig vast te houden aan je oorspronkelijke plan, laat je de controle los en stel je je open voor wat er op je pad komt, je laat je verrassen. Hierdoor wordt je leven een stuk gemakkelijker en bespaar je energie. Je accepteert veranderingen in het leven zonder boos of gefrustreerd te raken. Overigens betekent het niet dat je met alle winden meewaait of klakkeloos de massa volgt. Jij bent nog steeds degene die kan kiezen wat je loslaat en wat niet en ook wat jij wilt bereiken.

Meer over dit weekend kun je lezen in de uitnodigingsbrief die je kunt vinden in het ledengedeelte en als bijlage bij het Ledennieuws in een vorm die gemakkelijk is af te drukken. Hopelijk zien we je op de derde november.

Dori Steeneken, Liesbeth Bianchi, Rob van den Brink en Gertje Segond

Landelijk Weekend 3-5 november 2017

gowiththflow3 t/m 5 november 2017 In november is weer een ledenweekend. Het weekeind vindt plaats in Putten in het Centrum De Peppelhoeve, waar we verblijven in het Douglashuis.

Het thema is "Go with the flow" Wat betekent het eigenlijk "Go with the flow" ofwel ga met de stroom mee? Het varen van je eigen koers, het thema van de laatste CCI, kun je op verschillende manieren doen. Het kan betekenen dat je onverwachte wendingen in je leven omarmt en meegaat op de energie die op dat moment aanwezig is. Je kunt de oorspronkelijk weg, die je had uitgestippeld, loslaten en via een andere weg, misschien een omweg, toch uitkomen bij jouw doel. In plaats van krampachtig vast te houden aan je oorspronkelijke plan, laat je de controle los en stel je je open voor wat er op je pad komt, je laat je verrassen. Hierdoor wordt je leven een stuk gemakkelijker en bespaar je energie. Je accepteert veranderingen in het leven zonder boos of gefrustreerd te raken. Overigens betekent het niet dat je met alle winden meewaait of klakkeloos de massa volgt. Jij bent nog steeds degene die kan kiezen wat je loslaat en wat niet.

Meer over dit weekend kun je lezen in de uitnodigingsbrief die je kunt vinden in het ledengedeelte en als bijlage bij het Ledennieuws in een vorm die gemakkelijk is af te drukken. Je kunt je inschrijven via het invulformulier op de website van de vereniging. Hopelijk zien we je op de derde november. Dori Steeneken, Liesbeth Bianchi, Rob van den Brink en Gertje Segond

cocounselen

omgaan met je emoties

je talenten ontdekken

werken aan jezelf

op je eigen manier

met hulp van elkaar

in gelijkwaardigheid en respect

the benefits

CCIUSAlogo
Hier vind je een
video over wat cocounselen
je kan opleveren

CCI video

CCIUSAlogo
Hier vind je een
video over cocounselen met
een voorbeeldsessie

John Heron's website

jheronklein
De complete John Heron
literatuur vnd je op de
website van het South Pacific
Centre for Human Inquiry