internationale CCI workshops

Als je een basistraining hebt gedaan kan je ook deelnemen aan internationale bijeenkomsten.
Internationale CCI bijeenkomsten vinden plaats in Nederland, Duitsland, Ierland, Engeland, Schotland, Hongarije, de USA en Nieuw Zeeland.
De internationale workshops duren ca een week.

Ook kun je vaak deelnemen aan lokale activiteiten in het buitenland. Voor de volledige informatie over workshops in het buitenland kun je op de desbetreffende websites terecht: zie de links naar CCI websites.

Betaling in euro´s aan CCI 2018 in Schotland

Hallo leden,

Er werd aan mij gevraagd of ik wat duidelijkheid kan geven over de betaling in euro's aan CCI 2018 in Schotland. De CCI dient in Britse ponden betaald te worden en de transferbankkosten die gemaakt worden in Nederland én in Engeland zijn voor eigen rekening.

Hierover hebben JanPieter (die de administratie van de CCI-betalingen doet) en ik (i.v.m. de Euro-betaalrekening in Nederland) een paar afspraken gemaakt om de transfer-bankkosten voor jullie zo laag mogelijk te houden.

In het aanmeldingsformulier staat dat de leden uit Nederland en Duitsland het CCI-inschrijfgeld in euro's kunnen overmaken op de CCN-CCI bankrekening:
NL49 INGB 0003 5342 06
Let op! Dit is een andere bankrekeningnummer dan die waar de contributie op betaald wordt.

Alle euro's dienen vóór 1 juli op de CCN-CCI-rekening te staan.
In juli 2018 worden de inschrijfgelden in één keer overgemaakt naar de Britse bank waardoor de transfer-bankkosten beperkt kunnen blijven.
Deze transferbankkosten worden verrekend (over de leden die vóór 1 juli 2018 op de CCN-CCI-rekening betaald hebben) naar ratio (afhankelijk van de hoogte van het te betalen bedrag, natuurlijk)
Het bedrag dat als inschrijfgeld in Britse ponden betaald is, is daarom pas na 1 juli 2018 bekend omdat dan pas de koers bekend is.

Mocht je teveel betaald hebben, dan krijg je het verschil in Schotland in Britse ponden terug.
En mocht je te weinig betaald hebben, dan dien je het verschil in Schotland in Britse ponden bij te betalen.

Omdat mij ook gevraagd is om een schatting te maken in euro's heb ik de koers genomen van 10 november. Houdt er wel rekening mee dat als later de koers ongunstiger blijkt te zijn, dat het bedrag in euro's helaas hoger wordt.

JanPieter en ik heb geen idee hoe hoog de Britse transferbankkosten zullen worden, mede omdat de Britse banken een andere wijze van buitenlandse overboekingen gaan hanteren in 2018.
Ik hoop dat de bankkosten die gemaakt worden in Nederland én in Engeland samen lager zijn dan 2 euro maar voor mijn gemak heb ik deze kosten gesteld op € 2 voor alle bedragen.

Onderstaande is slechts een schatting met de koers van 10 november:
De Britse pond heb ik GBP genoemd; en die € 2 zijn dan de geschatte transferbankkosten
GBP 550 - € 622 + € 2
GBP 520 - € 589 + € 2
GBP 510 - € 577 + € 2
GBP 480 - € 543 + € 2
GBP 450 - € 509 + € 2
GBP 390 - € 441 + € 2
GBP 360 - € 408 + € 2

NB Voor de oplettende onder ons, de transferbankkosten worden natuurlijk lager naarmate het te betalen bedrag lager is maar even voor mijn gemak heb ik het voor alle bedragen op € 2 gesteld.

Indien je een aanbetaling doet, is € 250 voldoende. Je hoeft dit bedrag niet nu al om te rekenen naar Britse ponden.

Mocht je willen weten hoeveel je in Britse ponden terug krijgt of nog dient te betalen, dan kan je me hierom vragen begin juli 2018 via mail.
Voor beslissingen over beurzen kan je contact op nemen met Geoff. Hij heeft mij hierover het volgende laten weten : “Diegenen kunnen contact opnemen met mij (Geoff) maar ik kan nog geen besluit nemen vóórdat ik een overzicht heeft van de financiële situatie rondom de CCI.”

Ik hoop dat deze uiteenzetting bijdraagt aan meer duidelijkheid.

Warme groet,
Marian Vollers
(huidige penningmeester)
Een voorbeeld:
Stel dat deelnemer M 550 Britse ponden dient te betalen.
En M heeft € 620 betaald vóór 1 juli 2018.
Stel dat de Nederlandse en Britse bankkosten samen voor M € 2 zijn.
M heeft dan in feite aan inschrijfgeld € 618 betaald (620 - 2)

Stel dat de wisselkoers van Euro's in Britse ponden in juni 2018 € 630 is voor 550 Britse ponden.
Dan heeft M te weinig betaald.
€ 630 - € 618 = € 12 en dit is (even voor dit rekenvoorbeeld afgerond) 10,50 in Britse ponden.
Dit bedrag (BP 10,50) dient M dan in Schotland te betalen, in Britse ponden dus!

Zou M teveel betaald hebben dan krijgt hij het teveel betaalde bedrag in Schotland terug in Britse ponden.

Als je ná 1 juli 2018 betalen wil dan betaal je aan Nederlandse bankkosten € 6,- (dit is het minimum bedrag bij de ING) en xxx (mij onbekend) aan Britse bankkosten die je ook dient te betalen.

Mochten er nog vragen zijn, stel ze me dan gerust.

Warme groet,
Marian

NB De ING berekent bij een overboeking in buitenlandse valuta 0,1% bij Shared Cost met een minimum van € 6.

McCoco 2017

mccoco2017Come to McCoCo 2017

Four Days !!! From Thursday 27 April 6 pm to Monday 1 May 3 pm

Meer informatie over de McCoco workshop 2017 vind je hier

pijl

CCI Israël 2016

Come and join us for Dror CCI 2016De CCI in Israel vindt plaats van 2-6 november 2016 in Eden Inn, Zichron Ya'akov. De folder vind je hier

Het aanmeldingsformulier is te vinden bij de agenda.

CCI 2016: nieuwe deadline

De organisatoren van CCI 2016 in Hongarije hebben besloten de deadline voor de vroegboekkorting met 2 weken te verlengen tot 15 mei.

 De invitatie voor de CCI kun je downloaden op deze website in de agenda en vind je als bijlage bij de Nieuwsbrief. Het registratieformulier vind je HIER. Na aanmelding krijg je een automatische bevestiging, de nadere informatoe volgt later. Je boeking is alleen geldig als je ook het voorschot betaald hebt. De laatste informatie vind je op de website van CCI Hungary of op Facebook.

Momenteel zijn er 45 aanmeldingen van buiten Hongarije en nog een groot aantal geinteresserden van binnen en buiten Hongarije de organisatoren zijn Ágota, Csaba, Dónal, Gabi, Hajni, Kami en Saci

uitnodiging weekend Duitsland

27-29 mei 2016 in Münster

haus kloppenburgLeden van CCN zijn uigenodigd voor een weekend met Duitse cocounselers op Haus Kloppenburg in Münster op 27-29 mei. Het is een vervolg op het weekend dat afgelopen jaar in Donkerbroek werd gehouden. Het programma wordt door de deelnemers ingevuld. Het thema is: verleden en toekomst.  Meer infomatie vind je in de uitnodiging.

Teachersworkshop CCI 2016

Voorafgaand aan de CCI is er een teachersworkshop in het Major Hotel, 4 km vanaf de CCI accommodatie. Alle informatie vind je in de agenda.

Europese CCI in Hongarije

INVITATION CCI HungaryVan 24 - 30 juli vindt de Europese CCI plaats in het Nyerges Hotel, Monor, Hongarije. Het thema is

Journey into light - Coming to the heart of Europe - aware living in emergent times.

Voorafgaand aan de CCI is er een teachersworkshop in het Major Hotel, 4 km vanaf de CCI accommodatie.

Alle informatie vind je in de agenda, inclusief de folder met een link naar de registratiemogelijkheid.

CCI USA april 2016

CCI USA 2016 International Workshop

Van 19 - 24 april 2016 vindt de jaarlijkse bijeenkomst van CCI USA plaats in het Incarnation Center, Ivoryton, CT. Het thema is "Celebrating over 40 Years". Ga naar de CCI USA website voor de folder en meer informatie. Het inschrijfformulier vind je ook in de agenda.

CCI Europe 2015 in Ierland

CCIIrelandkleinCCI Europe 2015 zal plaatsvinden van zaterdag 25 juli tot zaterdag 1 augustus in An GriananTermonfeckin, bij Drogheda, Co. Louth.

Het thema voor de  workshop is Togetherness.

Voorafgaan aan de workshop is er een teachersbijeenkomst van 23-25 juli.

 

Alle details vind je in de folder.

40ste CCI in Amerika

 22 t/m 27 april 2014

Belangrijke informatie voor degene die overweegt dit jaar de CCI-USA bij te wonen:
Waar is het: Het Incarnation Center in Ivoryton Connecticut.
Prijs: éénpersoonskamer US$ 555 pp,  twee-persoonskamer US$ 530 pp.
Vroegboekkorting van US$ 50, als je je aanmeldt vóór 16 januari 2014; 
Na 16 januari 2014, maar vóór 22 februari 2014 krijg je US$ 25 korting. Na die datum geen korting meer.
Wanneer je in aanmerking wil komen voor financiële ondersteuning dan moet je verzoek vóór 16 februari 2014 bij het organiserende team zijn gedaan. Na deze datum niet meer mogelijk.
Word je nieuwsgierig naar deze speciale feestelijke viering van de 40ste?? Lees meer op de CCI USA website 

CCI Aotearoa New Zealand 2015

s-L-shanti-yoga
CCI Aotearoa New Zealand is delighted to announce the dates for our international CCI workshop, 2015: 16 - 22 Jan, 2015.  Pencil them in now!
 
We will meet in Auckland at Kawai Purapura

Kawai Purapura is a tranquil sanctuary with excellent shared facilities and plenty of space for camping.There is a spa and sauna, a swimming pool and barbeques.

 

CCI Europe 2014: vroegboekkorting

Haus OhrbeckAls je voor 28 februari boekt voor de CCI 2014 krijg je €40 korting. De data voor CCI Europe 2014 zijn van 27 juli tot 2 augustus 2014. De organisatoren zijn leden van het CIM, Counsel-Initiative Münsterland, Christa Grobel, Günter Grobel, Steffi Schüer, Verena Schütte, Christel Schultheis and Büschl B. Beck. Zij vonden een nieuwe lokatie voor de CCI: Haus Ohrbeck in Georgsmarienhütte bij Osnabrück. Alle gegevens vind je in de folder, die je hier kunt downloaden.

Internationale cocounselworkshop Israel okt. 2013

Beit Oren Hotel IsraelLieve CCI-familie,
Deze brief is een speciale uitnodiging voor jullie allemaal, vanuit een warme en zeer welkome plek in mijn hart.
Sinds Avi en ik jullie schitterende internationale groep cocounselers in 2005 ontdekten, hebben we ons voorgenomen jullie ooit eens allemaal uit te nodigen om naar ons land te komen om onze cocounselers te ontmoeten.