basistraining

Techniekendagen op 12 en 13 juni 2020

Dag 1: vrijdag 12 juni van 10.00 tot 17.00 uur
Op vrijdag 12 juni kun je oefenen met de basistechnieken van het cocounselen. Je leert dan hoe je een sessie kunt doen en kunt werken aan datgene waar je op dat moment in je emotionele proces aan toe bent. Dat kan zijn dat je iets verwerken wilt van het verleden of iets van het heden of je op iets in de toekomst wilt voorbereiden. Na deze dag kun je doorgaan met cocounselen, eventueel als aspirant-lid van de landelijke vereniging Co-Counseling Nederland (CCN). Ook (aspirant)leden van CCN zijn van harte welkom.

Je kunt je hier opgeven

In deze “basic basics” leer je hoe je lichter kunt leven met datgene waar je in het dagelijkse leven tegenaan loopt. Ook als een oorzaak buiten jezelf ligt, kun je ervoor kiezen anders on te gaan met de emoties die daarbij boven komen. Door alleen al naar je eigen gedrag te kijken en de emoties een plaats te geven wordt het leven plezieriger. Maar hoe doe je dat?

Dag 2: zaterdag 13 juni van 10.00 tot 17.00 uur
In deze dag leer je verder omgaan met de technieken die het Cocounselen rijk is. Je gaat je daardoor zekerder voelen in het werken met je eigen emoties in sessies en ook als medewerker terwijl een ander aan haar of zijn emoties werkt. Je kunt aan deze dag mee doen als je dag 1 of een basic basics hebt gevolgd. Je kunt deze dag zien als een verder leren werken aan jezelf als werker en medewerker in sessies.

Je kunt je hier opgeven 

Als je je hebt opgegeven nemen Carla Dert of Annemarie van den Bogaard contact met je op om te horen wat je wilt leren in deze dag.
Beide dagen vinden online plaats via Zoom. Je krijgt hiervoor instructies via de mail.
Teacher Marlies Tjallingii zal deze dag begeleiden, met assistentie van Carla Dert en Annemarie van den Bogaard.

Dagtarief belangstellenden: 50 euro
Dagtarief (aspirant)-leden: 25 euro
Deelname aan 1 afzonderlijke dag mogelijk, tweede dag 50%
Deelname bestuursleden en opleiders kosteloos

Basic Basics "Omgaan met emoties" op 4 april 2020

Digitale workshop

Op zaterdag 4 april van 10.00 tot 17.00 kun je oefenen met de basistechnieken (Basic Basics) van het co-counselen. Je leert dan hoe je een sessie kunt doen en kunt werken aan datgene waar je op dat moment in je emotionele proces aan toe bent. Dat kan zijn dat je iets verwerken wilt van het verleden of iets van het heden of je op iets in de toekomst wilt voorbereiden. Na deze dag kun je doorgaan met co-counselen, eventueel als aspirant-lid van de landelijke vereniging Co-Counseling Nederland (CCN). Je kunt aan deze dag mee doen ook al heb je de introductiemiddag gemist. Ook (aspirant)leden van CCN zijn van harte welkom. Nadat je je hebt opgegeven nemen Carla Dert of Annemarie van den Bogaard nog even contact met je op om kennis te maken en af te stemmen.

Je krijgt enkele dagen voor 4 april een e-mail met een link en instructies hoe je digitaal mee kunt doen in je eigen huis.

Je eigen financiële bijdrage aan deze dag is €50,00.

Marlies Tjallingii zal deze dag begeleiden als teacher.

In deze “basic basics” leer je hoe je lichter kunt leven met datgene waar je in het dagelijkse leven tegenaan loopt. Ook als een oorzaak buiten jezelf ligt, kun je ervoor kiezen anders on te gaan met de emoties die daarbij boven komen. Door alleen al naar je eigen gedrag te kijken en de emoties een plaats te geven wordt het leven plezieriger. Maar hoe doe je dat?

Aanmelden kun je hier

 

Introductiemiddag "Omgaan met emoties" in Haarlem op 6 maart 2020

flyer Haarlem2Op 6 maart van 14.00 tot 17.00 uur kun je kennismaken met co-counselen als methode om aan je emoties te werken. Iedereen die hiermee kennis wil maken is welkom. Je kunt ervaren of co-counselen iets voor je is waar je verder mee zou willen oefenen.

Plaats van de bijeenkomst is: Venkelstraat 25, Haarlem.
Je eigen financiële bijdrage aan deze middag is € 17,50.
Marlies Tjallingii zal de middag begeleiden.

Voor informatie kun je contact opnemen met Carla Dert of Annemarie van den Bogaard

Aanmelden kun je hier

 

Basic Basics in Sint Geertruid (Zuid Limburg)

“Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven”

30 augustus 2019 tussen 10 en 16 uur

Er is weer een nieuwe datum gepland voor de Basic Basics, en wel op vrijdag 30 augustus a.s. De dag wordt geleid door Marlies Tjallingii (trainer), 1 of 2 helpers en mogelijk enkele ervaren cocounselers. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. (klik op de pijlen om verder te lezen)

training basistechnieken St Geertruid (Zuid-Limburg)

30 en 31 augustus en 1 september 2019

Doel van het weekend is verder leren en oefenen met basistechnieken van het cocounselen op basis van een Basic Basics die je dan al hebt gedaan. We zullen dieper in gaan op hoe je als cocounseler de technieken kunt gebruiken in je sessies. Het weekend helpt ook om je aspirant lidmaatschap sneller om te zetten in een volledig lidmaatschap.
vlinderhofkeWe komen samen in het prachtige landschap in Zuid Limburg in het Vlinderhöfke, een eenvoudig hotel , waar we een mooie groepsruimte kunnen gebruiken en ook veel ruimte hebben om buiten te werken als we mooi weer hebben.

Trainer is Marlies Tjallingii met hulp van een trainer die nog gevonden wordt. Er zullen ook enkele ervaren cocounselers mee doen. 

We gaan aan de gang onder andere met de volgende technieken
• Werken met de tegenwoordige tijd als het gaat over iets in het verleden en wat het effect daarvan is.
• Hoe kun je werken met kussens op verschillende manieren inzetten in je sessie
• Hoe kun je je medewerker instrueren om een rol op zich te nemen en haar of hem ook weer ontrollen? (klik op de >> om verder te lezen)

training basistechnieken St Geertruid (Zuid-Limburg) extra info

30 en 31 augustus en 1 september 2019


vlinderhofkeHet technieken weekend gaat door op 30 en 31 augustus en 1 september.
We hebben vier aspirant-leden van CCN en twee ervaren leden die mee doen.
Het zou geweldig zijn als er nog enkele aspirant-leden meer mee doen, je kunt je nog aanmelden.
Dat kun je doen via het bericht over het weekend elders in de agenda.
Ik ga voor in ieder geval nog twee deelnemers meer.
Voor ervaren cocounselers is het natuurlijk ook altijd mooi als je mee doet.
Op zondag middag na de lunch zullen we kijken wie er voldoende geoefend heeft met de technieken om helemaal lid te worden van CCN.

Let op:

De dag voorafgaande aan het weekend gaat niet door.

Basic Basics in Zwolle op 25 mei 2019

“Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven”

25 mei 2019 tussen 10 en 17 uur

ijsselEr is weer een nieuwe datum gepland voor de Basic Basics, en wel op zaterdag 25 mei a.s. De dag wordt geleid door Marlies Tjallingii (trainer), 1 of 2 helpers en mogelijk enkele ervaren cocounselers. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. (klik op de pijlen om verder te lezen)

cocounselen

omgaan met je emoties

je talenten ontdekken

werken aan jezelf

op je eigen manier

met hulp van elkaar

in gelijkwaardigheid en respect

the benefits

CCIUSAlogo
Hier vind je een
video over wat cocounselen
je kan opleveren

CCI video

CCIUSAlogo
Hier vind je een
video over cocounselen met
een voorbeeldsessie

John Heron's website

jheronklein
De complete John Heron
literatuur vnd je op de
website van het South Pacific
Centre for Human Inquiry