ccnfolder
   
In de basistraining leer je hoe je lichter kunt leven met datgene waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Ook als een oorzaak buiten jezelf ligt kun je ervoor kiezen anders om te gaan met de emoties, die daarbij boven komen. Door alleen al naar je eigen gedrag te kijken en de emoties een plaats te geven wordt het leven plezieriger. Maar hoe doe je dat?
Cocounselen is een gesprek met jezelf, in een vertrouwelijke sfeer met een zelfgekozen sessiemaatje: emoties, gedachten, ervaringen en belemmeringen. Het kan over alles gaan dat in je opkomt. Je sessiemaatje helpt je daarbij zonder advies te geven, zonder te interpreteren, maar wel met vrije aandacht. In de training leer je hoe dat te doen. En alles verloopt gelijkwaardig, want na afloop ben jij het sessiemaatje van de ander. Je leert waardevolle vaardigheden die ook bruikbaar zijn in gewone gesprekken. Bedoeld voor mensen die vollediger willen leven.
 

Peer-to-peer Counseling - een onderzoek

In het voorjaar van 2020 deed Josh Zatz een kleinschalig onderzoek naar peer-to-peer counselling versus professionele counselling, in het kader van zijn opleiding bij Heartwood Counseling in Devon (UK). Peer-to-peer betekent sessies doen op basis van gelijkwaardigheid, waarbij je van rol wisselt, zoals in cocounselen. Waarom kiezen mensen voor een peer-to-peer methode? Wat kun je er aan hebben? Wat zijn de voordelen van de ene boven de andere vorm, wat zijn de grenzen? Het onderzoeksverslag vindt je HIER in de bibiliotheek (Boeken & Artikelen).

Regiogroepen online

De regiogroep Den Haag was al online, en Amsterdam is nu ook gevolgd. 
Goed nieuws. Het is nu makkelijk om deze doorgaande groepen als gast te verrijken met je aanwezigheid. Grijp je kans om de sfeer te proeven. Maak kennis met nieuwe aspirantleden. En vergeet niet dat cocounselen meer voor je kan betekenen dan je soms doorhebt.
Meld je aan voorAmsterdam of Den Haag.

CCN-online

CCN-online houdt een zomerstop.
Op 8 september ben je weer van harte welkom van 19.30-21.30 uur.
Laat je steeds weer verrassen door het een gevoel van gezamenlijkheid ondanks de fysieke afstand, 'net echt' is het. 
Elke CCN-online is anders: soms doen we lichaamswerk als warming-up, soms is er een thema, soms nemen we een techniek onder de loep. Maar sessies doen is het hoofdbestanddeell
Leuk als je meedoet!
Meld je aan bij Annemarie van den Bogaard

Vervolgdag 'Emotionele competentie' op 19 september online

Zaterdag 19 september van 10 tot 17 uur

Op deze dag gaan we onze emotionele competentie vergroten door ons verder te verdiepen in de technieken die het cocounselen rijk is. Je gaat je  zekerder voelen in het toelaten van je emoties in sessies. Je leert ruimte te maken voor die innerlijke bewegingen, de letterlijke vertaling van het woord emotie, zonder er direct iets mee te moeten. Aandacht is het sleutelwoord,. Dit is en blijft de fascinerende werkzame factor. Daar ligt ook vandaag de nadruk op, zowel als werker, als ook als medewerker.
Je kunt aan deze dag mee doen als je minstens één hele dag hebt meegedaan aan een workshop 'omgaan met emoties'/techniekendag/basic basics en aspirantlid bent.

Je kunt je hier opgeven   pijl

Als je je hebt opgegeven nemen Carla Dert of Annemarie van den Bogaard contact met je op om te horen wat je wilt leren op deze dag.
De trainingsdag vindt online plaats. Je krijgt hiervoor instructies via de mail.
Marlies Tjallingii zal deze dag begeleiden als trainer, met assistentie van Carla Dert en Annemarie van den Bogaard.

Bijdrage aspirantleden 50 euro
Leden 25 euro
Deelname bestuursleden en opleiders kosteloos

Introductiemiddag 'Emotionele competentie' op 2 oktober online

Op 2 oktober van 14 tot 17 uur is er een introductiemiddag 'emotionele competentie'. Daarin kun je kennismaken met co-counselen als methode om daadwerkelijk om te gaan met je emoties, in plaats van ze te onderdrukken of het tegenovergestelde, er door geregeerd te worden.
Iedereen die hiermee kennis wil maken is welkom.
De middag is gericht op zowel theorie als oefening, maar de nadruk ligt expliciet op doen en ervaren.

De bijeenkomst vindt online plaats.
Financiële bijdrage is € 17,50.
Trainer Marlies Tjallingii zal de middag begeleiden. Carla Dert en Annemarie van den Bogaard zijn assistent-trainer.

Voor informatie kun je contact opnemen met Carla Dert of Annemarie van den Bogaard

Aanmelden kun je hier

 

Workshop 'Emotionele competentie' op 17 oktober online

Op deze dag kun je je emotionele competentie vergroten door aan de slag te gaan met de basistechnieken van het co-counselen. Je leert hoe je een sessie kunt doen en kunt werken aan datgene waar je op dat moment in je emotionele proces aan toe bent. Het kan zijn dat je iets wilt verwerken uit het verleden, dat je aan de slag wilt met iets in het heden of dat je je op iets in de toekomst wilt voorbereiden.
Na deze dag kun je doorgaan met co-counselen, eventueel als aspirant-lid van de landelijke vereniging Co-Counseling Nederland (CCN).
Je kunt aan deze dag meedoen, ook al heb je de introductiemiddag gemist.
Ook (aspirant)leden van CCN zijn van harte welkom.
Nadat je je hebt opgegeven nemen Carla Dert of Annemarie van den Bogaard contact met je op om kennis te maken en af te stemmen.

Marlies Tjallingii zal deze dag begeleiden als trainer. Carla Dert en Annemarie van den Bogaard zijn assistent-trainer.

Tijdens deze workshop leer je hoe je lichter kunt leven met datgene waar je in het dagelijkse leven tegenaan loopt. Ook als een oorzaak buiten jezelf ligt, kun je ervoor kiezen anders on te gaan met de emoties die daarbij boven komen. Door alleen al naar je eigen gedrag te kijken en de emoties een plaats te geven wordt het leven plezieriger. Maar hoe doe je dat?

Bijdrage belangstellenden/aspirantleden 50 euro
Leden 25 euro
Bestuursleden en opleiders kosteloos

Aanmelden kun je hier

 

Cocounseling International: geduld

De CCI in Hongarije is een jaar uitgesteld. De nieuwe datum is 25 tot en met 31 juli 2021, dus zet die vast in je agenda. 
Ook de CCI in Nieuw-Zeeland van januari 2021 is uitgesteld; de nieuwe data daarvoor zijn nog niet bekend. 

Tips voor telefoon en video sessies

Telefoonsessies worden vaak gebruikt voor:

  • EHBO-sessies: er is iets gebeurd dat je hoog zit en je wilt zo gauw mogelijk een sessie en hebt geen cocounseler in de buurt
  • actieplan-sessies
  • helder-denk-sessies
  • Als je een lange sessie wilt en je verwacht dat je diep zult ontladen is een telefoonsessie niet zo handig.

een paar tips:

  • spreek van tevoren een tijdstip af, de duur van de sessie wie als eerste belt; ook - of juist - als het om een EHBO sessie gaat, val dan niet met de deur in huis: gun jezelf en de ander de tijd er goed voor te gaan zitten
  • zorg dat je niet gestoord kan worden tijdens je sessie
  • zorg dat je op de afgesproken tijd op een prettige plek zit, met alles bij de hand wat je misschien nodig hebt: kussens, zakdoekjes, pen en papier, timer, glaasje water
  • neem in het contract op, of je wilt dat je medewerker af en toe "humt" of iets zegt om te laten weten dat hij/zij je aandacht geeft
  • aan het eind van de eerste sessie verbreek je de verbinding en belt de ander terug; je hebt dan meteen eventuele telefoonkosten verrekend.

Ook via Skype,Facetime, Zoom etc.  kun je sessies doen. Voordelen: je ziet elkaar, je hebt je handen vrij, en het is gratis. Ook biedt het de mogelijkheid internationaal een sessie te doen. Daarbij heb je natuurlijk het tijdsverschil, en soms komt dat juist goed uit.

uit: werkboek Basistraining CCI cocounselen, de Beukehof 2017

cocounselen

omgaan met je emoties

je talenten ontdekken

werken aan jezelf

op je eigen manier

met hulp van elkaar

in gelijkwaardigheid en respect

the benefits

CCIUSAlogo
Hier vind je een
video over wat cocounselen
je kan opleveren

CCI video

CCIUSAlogo
Hier vind je een
video over cocounselen met
een voorbeeldsessie

John Heron's website

jheronklein
De complete John Heron
literatuur vnd je op de
website van het South Pacific
Centre for Human Inquiry